Nie jesteś zalogowan(a)y.
Jakie delay-e, polecacie abym sobie ograł i wybrał ten który najbardziej mi pasuje. Interesują mnie delay-e w kostkach które będę mógł umieścić w moim pedalboardzie.
Pozdrawiam
Pierwsze pytanie czy chcesz delay cyfrowy czy analogowy? Zgoła inny charakter. Odpowiedz i pomyślimy dalej.
Jeżeli Digital to mam na sprzedaż DD-3. Bardzo fajny delay.
Sprzedaję bo zamieniam na MXR Analog Delay ![]()
Mi bardziej pasują analogi. Jak tez wolisz analoga to także polecam tego MXR. Świetny sprzęt.
Ostatnio edytowany przez Aexer (10.03.2010 02:04:42)
Chcesz kombajn czy prostą kosteczkę z 3 potami? Wymagasz tap-tempo? Przemyśl pytanie i zadaj je jeszcze raz - konkretniej. A poza tym tematów o delayach było tysiącpińcetstodziewińcet więc wysil się i użyj szukarki.
Edit:
Również mam MXRa i polecam bardzo! Specyficzny i bez nabijarki czasu, ale pięknie brzmi, no i ta modulacja...
Ostatnio edytowany przez PigmejFan (10.03.2010 02:25:15)
i jak juz nie szukasz - podaj przedział cenowy, a raczej górną granicę ile chcesz/mozesz wydać.
Hej,
Potrzebuje delay, normalna kosteczkę, najlepiej analogowy. Do tap-tempo oddzielną kostkę sobie sprawie. Ma to być używane do czystych brzmień ustawione najprawdopodobniej przed preampem, używam trochę zabrudzonego clean-u. Potrzebuje tego w dużej mierze do clean-u. Do przesteru sprawie sobie coś innego.
Nie szukam, ponieważ chce usłyszeć na czym wy graliście i co się wam spodobało. Wystarczą same nazwy modeli.
Przedział cenowy to tak do 600-700zł.
Ostatnio edytowany przez tomek.walko (10.03.2010 02:32:42)
niedawno sam wybierałem,
polecam do zabawy:
MXR Analog Carbon Copy
Mad Professor Deep Blue Dalay - paradoksalnie to cyfra, ale 3 gałki jak w analogu i wybierana przy zakupie ze względu na ciepłe, analogowe brzmienie
)))))))))
i cyfra TC Electronic Nova Repeater - ja to łyknąlem choc zwolenikiem analoga jestem - brzmienie bardzo ok, mozliwość też + tap tempo nabijane uderzeniami w struny a nie nabijanie przez kopanie kostki
tomek.walko napisał(a):
najlepiej analogowy. Do tap-tempo oddzielną kostkę sobie sprawie.
no, bardzo interesujące. Albo delay ma tap tempo, albo go nie ma - może mieć ewentualnie wyjscie na podpięcie dodatkowego przycisku do nabijania. Jeżeli mało gałek, to polecam mxr carbon copy, jeżeli dużo i tap tempo to memory men'a (gdzie w tych okolicach można kupić używkę) albo tc nova repeater.
Za taką kasę dostaniesz spokojnie MXR Analog Carbon Copy (519zł na allegro).
Z tego co piszesz to będzie Ci pasował.
Dzieki obadam, tego Mxr-a Analog Carbon Copy.
mxr bardzo fajny.
mad professor czystszy ale też bardzo organiczny.
w memorymanie (analogowym?) jest tap tempo? od kiedy (pytam bo mam stary model ;-)).
widziałem tylko jeden analogowy delay z tap tempo i niestety nie pamiętam jak się nazywał ;-) ktoś go tu przyniósł, do składu muzycznego. może jakiś forumowicz?
od siebie polecę jeszcze cmatmod, ale z drugiej strony po co się męczyć i ściągać niewiadomo co, jak mxr zupełnie wystarczy ;-)
Malekko ekko 616 - spróbuj go gdzieś dorwać.
Memory boy deluxe ma tap tempo, jest analogowy.
Ja sobie chwalę TC Electronic Vintage Delay, ciut rozbudowany, bo ma 4 gałki, filtr, tryb triolowy, no i taptempo, ale za to cudny dźwięk. Już go niestety nie produkują. No ale możesz poszukać używanych na Ebayu. Pozdrawiam.
Analog z tep-tempo T-Rex zrobił
zerodead napisał(a):
mxr bardzo fajny.
mad professor czystszy ale też bardzo organiczny.
w memorymanie (analogowym?) jest tap tempo? od kiedy (pytam bo mam stary model ;-)).
widziałem tylko jeden analogowy delay z tap tempo i niestety nie pamiętam jak się nazywał ;-) ktoś go tu przyniósł, do składu muzycznego. może jakiś forumowicz?
od siebie polecę jeszcze cmatmod, ale z drugiej strony po co się męczyć i ściągać niewiadomo co, jak mxr zupełnie wystarczy ;-)
memory man z hazarai na pewno ma tap tempo i looper. Zwykły nie ma, ale memory boy ma tap tempo.
ja używam TC electronic Nova repeater - jest rewelacyjny w temacie możliwości, brzmieniowo nie mam żadnych zastrzeżeń (wcześniej miałem Line6 Echo Park i mi nie pasowal) - warto na tym pograc. Choć jak ktoś bedzie chciał analoga za wszelką cenę... to kupi i tez pewnie bedize zadowolony ![]()
PigmejFan napisał(a):
T-Rex Replica Delay to też cyfra, choć wygląda jak analog. innych nie kojarzę z tap-tempo...
No własnie TC jest ekstra ale te rakowe ciężko dorwać i chyba taniej niż 1100 za używkę nie widziałem. Za 7 stówek możesz spróbować DD-20 Twin Pedal Boss'a, 7 różnych symulatorów, nawet fajny analog, taśma, no i świetna opcja SOS, czyli możliwość szybkiego nagrania podkładu do długości chyba do 24 sek. do trenowania solówek rewelacja, taki prymitywny looper.Tap oczywiscie w pedale. Czasy od 1ms do 24s. Po za tym drażni mnie trochę brak banku pamięci no możliwość wpisania tylko 4 presetów. Dużo frajdy mi sprawił ale niebawem bede go chyba sprzedawał i rozejrze się za TC.
Ostatnio edytowany przez neckerman (10.03.2010 09:53:33)
neckerman napisał(a):
No własnie TC jest ekstra ale te rakowe ciężko dorwać i chyba taniej niż 1100 za używkę nie widziałem. Za 7 stówek możesz spróbować DD-20 Twin Pedal Boss'a, 7 różnych symulatorów, nawet fajny analog, taśma, no i świetna opcja SOS, czyli możliwość szybkiego nagrania podkładu do długości chyba do 24 sek. do trenowania solówek rewelacja, taki prymitywny looper.Tap oczywiscie w pedale. Czasy od 1ms do 24s. Po za tym drażni mnie trochę brak banku pamięci no możliwość wpisania tylko 4 presetów. Dużo frajdy mi sprawił ale niebawem bede go chyba sprzedawał i rozejrze się za TC.
TC nova delay, to fajna maszynka, ale nie ma loopera. Miałem go, ale jak dla mnie za duużo opcji - wolę proste urządzenia. Presetów miał całkiem sporo, bo aż 9.
sebak napisał(a):
PigmejFan napisał(a):
T-Rex Replica Delay to też cyfra, choć wygląda jak analog. innych nie kojarzę z tap-tempo...
Cholera, od zawsze żyłem w szczerym przekonaniu, że to analog. Nie miałem na celu powielać mitów, przepraszam za wprowadzanie w błąd.